refuge

Flyktningene

Vi skulle hjulpet i nærområdene når det smalt i Syria, men gjorde det ikke. Merkel brøt Dublin-avtalen og flyktningene veltet inn i Tyskland. Merkel fikk panikk og sendte syrerne tilbake til Erdogan sammen med 6 fantasilioner euro og gjorde flyktningene til brikker i et utpressing spill ovenfor Europa. Halvparten av de som kunne vært med å bygge opp igjen Syria er nå her og pynter på statistikkene våre. Den bunnløst dårlige håndteringen snur opp ned på politikken i Europa, med en kraftig svekkelse av sentrum og polarisering som følge. Alexander Betts og Paul Collier har en rekke forslag til hvordan vi kan fikse opp i dette, men da nytter det ikke med en retardert godhetsrefleks. Vi må finne veien mellom det “hodeløse hjertet” og det “hjerteløse hodet” for å finne veien videre. Har du synspunkter på flyktningkrisen og/eller migrasjonsspørsmålet bør du lese denne boken.