WDW og Spa Francochamps 2012

For hvert år synes det mer utfordrende å motivere et knippe mennesker til å dra ut i verden og opleve noe sammen. I år klarte vi det. Planen var å besøke World Ducati Weekend, Aprilia i Noale, Guzzi i Mandello, MV i Varese og Bikers Classic på Spa Francorchamps i Belgia. MV utgikk på grunn av hete, men ellers ble programmet fulgt. Reisefølget bestod av to team. To GPS-utstyrte Apriliaer fra Stavanger-området, tre assorterte individer fra Bergen og en snelle østfra på Laverda.

 

Stavanger-avdelingen tok danskebåten til Hirtshals.

Deretter tok vi biltoget fra Hamburg til Munchen.

Biltoget er trangt, men hvis du vil slippe å kjøre E45 gjennom Tyskland er dette måten å gjøre det på.

Turen blir mer utholdelig hvis en har med en pose med litt snadder og litt å sove på.

Vi kjørte via Garmich Partenkirchen og inn i Italia.

Det første måltidet i Italia er alltid spennende.

Denne veien inn i Italia går om Stelvio-passet. En mektig kjøreopplevelse. Vi delte turen med hundrevis av andre tohjulinger, med og uten motor.

Gode solbriller, hvit hjelm med innebygget solskjerm og GPS gjør turen lettere.

Hotellet Gabice Mare var absolutt vidunderlig. Dette ligger mellom Rimini og Misano-banen og var perfekt for oss.

“En del” Ducatier under en blå himmel på WDW 2012.

Stramt program på denne ferien eller “boot campen” eller hva det var. Vi rakk allikevel en øller innimellom.

Det byggess i de tusener av kjellere rundt omkring. Mange tøffe kafferesere å se på WDW.

Noen klassikere var det også å se rundt omkring på området.

Ifølge Ducati var alle som ikke hadde Panigale sjakk matt og dette var alt vi fikk se av den nye sykkelen deres.

I det vi skulle forlate Ducati-festen, kom vi over gamlefar som fant ut at det passet fint å vise frem den gamle Fiat-raceren sin. Damene likte både gamlefar og bilen. Han storkoste seg med oppmerksomheten.

Vi forlot WDW og vendte nesen nordover. Underveis stoppet vi hos race-avdelingen til Aprilia. Det var varmt og øde, men vi slapp inn og fikk kikke oss litt rundt.

Jeg vet ikke om Apriliaene våre følte seg hjemme. Begge gikk iallefall som klokker hele turen.

Her er “fanboy number one” på vei inn i det helligste. Her er syklene som blandt annet Rossi og Biaggi ble verdensmestere på.

Lyser det av øynene? Jeg tror det.

Etter Aprilia besøket dro vi opp i Dolomittene. Det var vakkert og vidunderlig kjølig etter heten i Noale.

Påfølgende dag bar det over Stelvio-passet for andre gang denne turen. Denne gangen i tungt regn og tåke. Spennende greier. Dette var nummer to av to tilfeller med nedbør på turen så ingen klaging. Vi stod på for å rekke åpningstiden til Guzzi-museet og kom akkurat på tiden. Utenfor ventet resten av reisefølget, som hadde tatt en annen rute opp til Mandello fra Rimini.

Guzzi-museet var fullt av godbiter, bl.a. denne snadderpadden som jeg føler det ennå ikke er for sent å bygge en replika av i garagen.

Vi hadde en stopp i Tyskland, men det forbigåes i stillhet. Ankomsten i Spa var mer storslagen. Det er ikke så mange som har hørt om motorsykkelmerket Sarolea, men vi bodde i huset til etterkommerne av de som laget denne sykkelen. Fru Sarolea tok godt vare på oss, selv om vi ikke kunne et ord fransk.

Her er gjengen ute på plassen foran “palasset”.

Masse feite sykler overalt på Spa. Guzzi var godt representert, noe som Jørgen satte stor pris på.

Laverda har alltid vært sterke i utholdenhetsløp og det var det som var kjerneaktiviteten på Bikers Classic. 4 timers utholdenhetsløp for gamle sykler.

En måtte ikke være med å konkurrere. Alle som hadde meldt seg på og kunne få sykkelen igjen teknisk fikk kjøre. Denne Benellien lød som du sikkert kan gjette helt vidunderlig.

Favoritten vår, det franske teamet Motobel, kom på tredje plass. Sykkelen var, som navnet indikerer, nydelig og drønnet overjordisk gjennom nattemørket.

Her er måten å fikse en rask service underveis. Nesten alle syklene som var med i utholdenhetsløpet var nydelig preparert.

Det ble kjørt parade også. Denne varmer jo hjertet mitt iallefall.

Temaet i år var tidlig Superbike og her ser dere startet gå. Mye RC30 og noen Ducatier.

Jørgen oppdaget at det stod endel kule sykler ute i byen også. LOL. Vi måtte sette igjen syklene pga. veistenging i forbindelse med Tour de France.

Masse snop å se alle steder på Bikers Classic. Savner ennå Fastbacken min.

Små overraskelser alle steder. En Desmosedici trødd inn mellom gamle campingvogner og bosspann.

En Aprilia RSV 1000 R Bol d’Or besøker sitt spirituelle hjem.

Etter 77 mil på veien fra Spa til Kolding i Danmark smaker det godt med litt mat og drikke. Nebbiolo av første klasse i glasset. Maten var god også.

13 dager uten vask setter sine spor.

Dagen etterpå er det tid for litt kjærlighet. Som det heter i norsk stil; “Så var alle enig om at det hadde vært en fin tur”. Neste større tur som planlegges på disse siden er Isle of Man ManxGP 2014

70 thoughts on “WDW og Spa Francochamps 2012

 1. Streng tur Ragnar “Onde” Olsen. Klarte såvidt å klemme inn litt fyring. Planlegging av 2014 kommer. Kom på besøk så skal du få alle de skitne detaljene. :-)

 2. Calle ! Husk kortene så ordner det seg. Dere har jo siste skrik innen gps etc. Husk å legg inn litt fyring, selv om det er tøft skjema.Spis før toget går !!!+ en kvessing i tankbagen..Er litt svartsjuk ! Hils alle Calle ! Mvh Raggen

 3. Takk for det Ragnar. Begynner å kjenne det nå. Kommer sykkelen til å gå? Kommer utstyret til å holde? Rekker vi toget? Finner vi hotellet? Kommer jeg til å huske alt?

 4. God tur til dokkar alle ! Eg står over denne gangen pga helsen. Det får bli noen turer her hjemme,tenker jeg.Var en tur til Eidfjord treffet med noen av dokkar, og det var gildt. Første ordentlige tur etter slaget. Nyt turen !!!! vennlig hilsen Raggen

 5. Jau, kjørte første test med GPS og tankbag i ettermiddag. Funka bra med voice på GPSen siden en ikke ser en skit på GPSen når tankbaggen er stacked up :) Da er det bare å huske lader til hjelm og GPS da! :)

  ST

 6. Fett, – over 1000 hits på 1 uke – bra rating det :) Nesten så vi må vurdere live coverage nedover med live streaming webcam og greier ? Hele verden følger HTPF nedover Europa på tur! :)

 7. Da har Team Trafikkaos gleden av å meddele at vi har booket hotell på de viktigste lokasjonene,dvs Rimini,Mandello og Spa. Samme hotell som Trikk.Resten blir alternativt.
  HP

 8. Hvis alle har hylende skivelåser og wirelås til å låse syklene sammen med burde vi klare oss selv om syklene ikke er under tak. I Cattolica og i Spa burde de kanskje stå inne?

 9. Kolding er bra det også :)
  HELFO sendte meg i dag nytt nytt, oppdatert europeisk helsetrygdekort, -anbefaler alle til å sjekke expiredatoen hvis en skulle være uheldig på turen i sommer å fikse nytt kort ASAP. hilsen HMS-sjefen. :-)

Leave a Reply