WDW og Spa Francochamps 2012

For hvert år synes det mer utfordrende å motivere et knippe mennesker til å dra ut i verden og opleve noe sammen. I år klarte vi det. Planen var å besøke World Ducati Weekend, Aprilia i Noale, Guzzi i Mandello, MV i Varese og Bikers Classic på Spa Francorchamps i Belgia. MV utgikk på grunn av hete, men ellers ble programmet fulgt. Reisefølget bestod av to team. To GPS-utstyrte Apriliaer fra Stavanger-området, tre assorterte individer fra Bergen og en snelle østfra på Laverda.

 

Stavanger-avdelingen tok danskebåten til Hirtshals.

Deretter tok vi biltoget fra Hamburg til Munchen.

Biltoget er trangt, men hvis du vil slippe å kjøre E45 gjennom Tyskland er dette måten å gjøre det på.

Turen blir mer utholdelig hvis en har med en pose med litt snadder og litt å sove på.

Vi kjørte via Garmich Partenkirchen og inn i Italia.

Det første måltidet i Italia er alltid spennende.

Denne veien inn i Italia går om Stelvio-passet. En mektig kjøreopplevelse. Vi delte turen med hundrevis av andre tohjulinger, med og uten motor.

Gode solbriller, hvit hjelm med innebygget solskjerm og GPS gjør turen lettere.

Hotellet Gabice Mare var absolutt vidunderlig. Dette ligger mellom Rimini og Misano-banen og var perfekt for oss.

“En del” Ducatier under en blå himmel på WDW 2012.

Stramt program på denne ferien eller “boot campen” eller hva det var. Vi rakk allikevel en øller innimellom.

Det byggess i de tusener av kjellere rundt omkring. Mange tøffe kafferesere å se på WDW.

Noen klassikere var det også å se rundt omkring på området.

Ifølge Ducati var alle som ikke hadde Panigale sjakk matt og dette var alt vi fikk se av den nye sykkelen deres.

I det vi skulle forlate Ducati-festen, kom vi over gamlefar som fant ut at det passet fint å vise frem den gamle Fiat-raceren sin. Damene likte både gamlefar og bilen. Han storkoste seg med oppmerksomheten.

Vi forlot WDW og vendte nesen nordover. Underveis stoppet vi hos race-avdelingen til Aprilia. Det var varmt og øde, men vi slapp inn og fikk kikke oss litt rundt.

Jeg vet ikke om Apriliaene våre følte seg hjemme. Begge gikk iallefall som klokker hele turen.

Her er “fanboy number one” på vei inn i det helligste. Her er syklene som blandt annet Rossi og Biaggi ble verdensmestere på.

Lyser det av øynene? Jeg tror det.

Etter Aprilia besøket dro vi opp i Dolomittene. Det var vakkert og vidunderlig kjølig etter heten i Noale.

Påfølgende dag bar det over Stelvio-passet for andre gang denne turen. Denne gangen i tungt regn og tåke. Spennende greier. Dette var nummer to av to tilfeller med nedbør på turen så ingen klaging. Vi stod på for å rekke åpningstiden til Guzzi-museet og kom akkurat på tiden. Utenfor ventet resten av reisefølget, som hadde tatt en annen rute opp til Mandello fra Rimini.

Guzzi-museet var fullt av godbiter, bl.a. denne snadderpadden som jeg føler det ennå ikke er for sent å bygge en replika av i garagen.

Vi hadde en stopp i Tyskland, men det forbigåes i stillhet. Ankomsten i Spa var mer storslagen. Det er ikke så mange som har hørt om motorsykkelmerket Sarolea, men vi bodde i huset til etterkommerne av de som laget denne sykkelen. Fru Sarolea tok godt vare på oss, selv om vi ikke kunne et ord fransk.

Her er gjengen ute på plassen foran “palasset”.

Masse feite sykler overalt på Spa. Guzzi var godt representert, noe som Jørgen satte stor pris på.

Laverda har alltid vært sterke i utholdenhetsløp og det var det som var kjerneaktiviteten på Bikers Classic. 4 timers utholdenhetsløp for gamle sykler.

En måtte ikke være med å konkurrere. Alle som hadde meldt seg på og kunne få sykkelen igjen teknisk fikk kjøre. Denne Benellien lød som du sikkert kan gjette helt vidunderlig.

Favoritten vår, det franske teamet Motobel, kom på tredje plass. Sykkelen var, som navnet indikerer, nydelig og drønnet overjordisk gjennom nattemørket.

Her er måten å fikse en rask service underveis. Nesten alle syklene som var med i utholdenhetsløpet var nydelig preparert.

Det ble kjørt parade også. Denne varmer jo hjertet mitt iallefall.

Temaet i år var tidlig Superbike og her ser dere startet gå. Mye RC30 og noen Ducatier.

Jørgen oppdaget at det stod endel kule sykler ute i byen også. LOL. Vi måtte sette igjen syklene pga. veistenging i forbindelse med Tour de France.

Masse snop å se alle steder på Bikers Classic. Savner ennå Fastbacken min.

Små overraskelser alle steder. En Desmosedici trødd inn mellom gamle campingvogner og bosspann.

En Aprilia RSV 1000 R Bol d’Or besøker sitt spirituelle hjem.

Etter 77 mil på veien fra Spa til Kolding i Danmark smaker det godt med litt mat og drikke. Nebbiolo av første klasse i glasset. Maten var god også.

13 dager uten vask setter sine spor.

Dagen etterpå er det tid for litt kjærlighet. Som det heter i norsk stil; “Så var alle enig om at det hadde vært en fin tur”. Neste større tur som planlegges på disse siden er Isle of Man ManxGP 2014

70 thoughts on “WDW og Spa Francochamps 2012

 1. Kan nok bli litt magavondt å finne hotell “on the road”. Hvis vi klinker ruten på forhånd er det bare å bestille så mye som mulig. Fint hvis hotellene har garage. Eller blir det gjerne :-(

 2. Hallais CBRS :)

  Eg går for Hotel Caravelle i det tidsrommet du har satt opp i reiseplanen.
  Ellers er løypen du har planlagt vi kan kjøre..king kong :)

  Hotell de andre stedene vi skal besøke etter WDW tar vi på sparket.. on the road :) ..var det en god ide midt i fellesferien?

  HIPPI = HAPPY :)

 3. Hei :)

  Freddy Lasken er i forhandlinger med jobben angående fri til WDW 2012.
  Han reiser da med “trafikk avdelingen” hvis det ordner seg.

  Da er det ingen flere deltagere som jeg vet om…og hvis det kommer noen etterpåslengere så får de kjøre sammen med Trafikkdudene :)

 4. Heisveis CBRS:)

  Hotel Caravelle ser jo supert ut det :)

  Freddy Lasken er litt usikker på om han skal være med til WDW… trikk eller trafikk… men jeg skal høre med han snarest,så du får tilbakemelding.

 5. Minko de Villo. Kan du bekrefte at det ikke er noen andre “trikkere” enn Onde Olsen fra Bergen?

  Skal disse være med?
  Arve Kjerrgård Ducati 1098 (Bare WDW)
  Stein Ivar Hole Ducati 999 R
  Jogeir Kramer MV Agusta F4 750

 6. Jeg er med på noe annet en Tulipano. Vi må bare huske på at det er mange døgn på hotel fra vi drar til vi er tilbake. Jeg ser om jeg finner noe. Det er absolutt best hvis det er garage i kjelleren på hotellene også. Sånn at vi slipper å kjøpe ny sykkel på krita i Italia. De er jo arbeidsledig og på felgen hele gjengen der nede, så de rapper sikkert alt som er laust.

 7. Hei allesammen :)

  Vi som liker å kjøre MC…. kjører sansynligvis sydover på kontinentet ett par dager før “team prompetrikk” sitter seg på danskebåten i Stavanger.. med Rune Larsen skrålende på akterdekk:)

  Reiseleder for roadhippiene er villminken.

  Meg og Hans Petter lurte på om det var mulig for gruppen å oppgradere boforholdene fra “tulipano” til noe mer storslått…når vi først skal bo i Italia under WDW 2012?

  Her kommer selvsagt budsjett inn i bilde for deltagere..men hadde det gått an å fleske til på et 4/5 stjerners grisefett hotel ved stranden med litt party faktor …istedenfor Tulipano ?
  Hva sier dere..var det en god ide eller ???

 8. Hvis det er noen som vil ha noen av mine mc..så har eg JANUAR-SALG !!

  Bimota SB6 2001 mod.kun kjørt 11000km (kr.80.000)

  Honda XR650R 2004 mod. kun kjørt 16000km (kr.45.000)

  Honda XR400 2003 mod. kjørt 23000km (kr.28.000)

  Bimota BB1 650 Supermono 99mod. kjørt 24000km (kr.20.000)

  NY Bimota DB4 TRICOLORE..kr.45000 aldrig trillet en meter..står lagret med konserveringsolje på motor. er momset inn av Oftedal (Bimotaimpotøren i Vanse)
  (Bare og hente ut skilter..ca 59.000kr til staten :)

  Mvh.Jørgen (mob.92445777 Døgnåpen !)

 9. HERRE GUD !

  Er det ingen.. som vil stå frem.. å si at de har kjøpt seg en 1199 TRICOLORE ?

  Hardt medisinert (lilla drops) og tynget med gjeld blir kansje “Elminko” nødt å gå inn i de evige jaktmarker …… på en ny 1199 Panigale Tricolore ?????

 10. Bare ondsinnet propaganda hehe. Var på pizzabønnemøte i går kveld på Landås. Praten rundt bordet gikk i mc, lykke og varmekjeledresser som Stein donerte. Etter stengetid samlet sterkavdelingen seg på bakplassen. Vi ble stående å drømme om sommeren og neste års sesong. Mange kloke tanker om temaet (MC), Zardpotter på DB6, Mgs 01, 999, Motogp Assen, osv osv. Det koker !!!

 11. Trikset her er å møtes på båten. I den forbindelser har jeg to urbane myter å dele med dere. Den første forteller at “Onde Olsen” ødela en helt ny Arai-hjelm til over 7000 kroner ved å kakke den i baugporten på englandsbåten under ombordkjøringen når han skulle til Isle of Man i 1999. Kameratene hans var selvsagt allerede pære full oppe på tredjedekket. Den andre er at “Lunden” var omtrent en time for seint til danskebåten når han skulle til Assen i 1998 sammen med “Knirken”. Da han passerte Danmarksplass i 180 km/t, liggende over tanken på “Pianoet”, på rødt lys var det en ungdom på en ZRX 600 som oppfattet dette som en utfordring. Det endte med at ungdommen kjørte inn i hækken på en Volvo 245 i 90 km/t ved fisketorget og fløy i luftig bue over biler og folk. “Lunden” rakk båten.

 12. Godt å se Hans Petter på bookinglisten til Toscana :)

  Her kommer en sann historie.. som gjentar seg hvert eneste år.. på lik linje med Hovmesteren og Grevinnen :)

  Vi avtaler tur med avreise kl.11 utenfor garasjen til Mr.Formula..alle gutta e på plass..rimelig presist!
  HP åpner garasjedøren i en slakk joggebukse fra -80 tallet og sier:
  ..han skal bare..lukke vinduet..mate katten..pakke sekken..tiden går..ta av batteri-laderen..trille sykkelen utforbi garasjen..tiden går..men så må han kontrollere at alle hovedsikringer i hele huset er koblet ifra..
  tiden går.. så kommer han ut med hjelmen..ligger den på sykkelen og vi tenker at “NO” e vi straks avgårde..men ikkje faen..der kommer sekken ut av garasjen og blir liggende på sykkelen..også kommer vi til påkledning av kjøreutstyret..jippi tenker vi..ENDELIG !
  -NO FYRER VI OPP MASKINENE !!
  …..men så klarer THE DUDE å bruke syv minutter til..på å montere og justere disse øreproppene sine i et uforskammet tregt tempo..inn i knollen !
  Vi e på BRISTEPUNKTET i VENTING.. !
  ..alle spør Hans Petter i kor : E DU KLAR..?
  ..og han svarer hver gang -HÆÆ ?..eg hører ingenting !

  GOD JUL ALLE SAMMEN :)

 13. Hello Callemann 😉

  THE “SUPERLIGHT” DUDE :)
  Endelig noen som har tatt tak ! Eg skjønner det vil bli posering på WDW 2012! Du komme til å skape slankehysteri :) Du vil bli et forbilde..
  På Mobile.de står det en rød Bimota Db4 med rød ramme som er lekkert modifisert og slanket litt…

 14. Nå ser jeg ikke så godt lenger. Jeg hører ikke så godt lenger. Det er vel også et spørsmål om jeg forstår skikkelig også. Ingenting av dette er det så godt å gjøre noe med. Men en ting skal jeg ha. Siden jeg ikke har råd til ny sykkel som er 160 kg istedet for min som er 185 kg, så har jeg slanket meg 14 kg og skal ta av 6 kg til før avreise. Dette har jeg spart penger på også. Mindre kake, mindre boller og mindre koteletter. Det gjør sikkert ikke noe at den bollen på midten av Alpinestars dressen ikke er der lenger heller. Jeg tror ikke de på fabrikken mente den skulle være der. http://celunde.poweredbyclear.com/wp-content/uploads/2010/12/reise_vadring_18.png

 15. Selv om vi hadde smykket oss med en råfeit Panigale…
  så hadde vi blitt forbikjørt av en 22 år gammel jente på 600ccm !
  Vi e gamle gubber..som må inn i Classic Racing..hvor vi hører hjemme :)
  Gårsdagens utstyr holder i massevis…det e kroppen oppå som må skamtrimmes !

  HORDALAND SABOTAGE TEAM

 16. Medmennesket Stein-Ivar er nok med Da han Får en fin 999 r til Hjul.Men Æ syntes 1199 er uforskammet frekk så man vet jo aldri med meg.. Turen blir Med forbehold Selvfølgelig.

 17. Det burde ikke være noen grunn til å slippe HP av kroken. Det er bare å pirke av skorpen og kjøre på med saltet. Noen må fortelle han at siden vi alle er havnet litt på “gårsdagens” utstyr så trenger vi noen til å kjøre foran med flagget til topps. Vi skal jo tross alt til WDW. Skal HP være med forresten? Kan ikke se han har bekreftet noen steder.

  Får dere Hans P. opp på Panigalen er det en ledig “slot” på MGS-01 :-)

  Får se om jeg kan hive en Panigale inn her: http://celunde.poweredbyclear.com/?page_id=1331

 18. Hello CBRS :)

  Ja Taliban møte fant sted på Landås der Panigalen ble omdiskutert som “THE BEAST”….
  HP skrev nesten under kontraktspapirene på en NY PANIGALE etter stort press fra ekle mc-troll rundt bordet!

  Det som er bekymringsverdig med tanke på å kjøpe en Ducati superrakett er jo man blir ONDEMANN på landeveien…man får store horn og clamydia på hode ..og alle som befinner seg rundt deg skal parkeres ettertraktlig… slik at de aldrig glemmer den dagen!

 19. Helt UMULIG å få noen sykdommer i +300 !
  En tur innom Kamna hadde vært et høydepunkt :)
  TIPS :
  Freddy Lasken burde være med til WDW.. med eg tror han har fått “alzheimer” ..han har “glemt” han har motorsykkel:)

 20. “Våkne frisk og opplagt i munchen” etter å ha lagt å skranglet på en haug med resirkulerte nazikanoner fra ww2 med massive tarmgassangrep fra alle kanter,er vel å overdrive.
  Jeg går for å dra i rullen hele veien!
  HP

 21. Mange gode og kloke ord her. Diverse museer og fabrikkbesøk holder humøret oppe + vi får mange gode soger ut av det. Æssing er viktig Jørgen !! nakkeost på autobahn er ekkelt ( Det stinker)Kan ta med nokken pustemasker med carbonfilter på toget.Kanskje vi bør ta en tur innom Kaemna ?.BST ?

 22. Fan, fan, fan, jeg klarer ikke the whole shmear, men siden jeg synes gammal drit er kulest så kan jeg kanskje få til å joine dere når dere kommer til Spa. Jeg har hørt at det er mye bra beibs (jeg er jo ordnet – jeg tenker her KUN på dårlig utstyrte kamerater) og mye ekstremt bra Palm brew å få rett i gapet direkte fra tap. Når beregner admin å ankomme Spa og når hjem fra Hirtshals?

 23. Nurnbergring e jo et flott sted å gruse biken :) Kjøper då en MGS-01 i depoet av en brisen tysker med dårlig strikk i undikken , og durer videre …til Italy 😉

  IMAGINE..

 24. Ingen problem. Kjøre eller tog spiller ingen rolle. Adjø i Hamburg og hallo ett eller annet sted mellom Munchen og Noale. Du må prøve å vekke HP fra slummeren. Han må melde seg på og skriver under med sitt eget blod på at han børner sammen med deg. Arve vil vel heller ikke ut med togbilletten :-) Når det gjelder banekjøring må vi bare forske litt alle sammen. Finnes det muligheter bør vi slå til.

 25. -Funka fint i fjor..sier ONDE æsseman !
  -Frisk og opplagt..sier æssemann nr.2 !

  Tør ikkje å gå inn i en soveCELLE med æssemenn !

  Eg blir sansynlig gazzet i hjel av en gammel kebab fra danskebåten.. kansje vi ikkje våkner i det hele tatt !

  Hadde vært gøy å besøkt MotoguZZi- Bimota- Mv og Ducati :)

  -Kansje muligheter for banekjøring på turen CBRS ?

  I LOVE MY MOTORBIKE…..ÆSSEMENN TAKES TRAIN !

 26. Støtter Onde. En skal jo kubbe uansett. Fint å kubbe i en seng som skramler ned langs “diesel og pommes frites” renna. En våkner frisk og opplagt i Munchen klar for ett på forhånd utpekt alpe-pass. Det er bomull.

  Selvsagt kan vi deles oss. Kvinner og barn på trikk mens “mucho grande cahånas” kriger seg ned, samtidig som de skremmer lokalbefolkningen til underkastelse. Vi samles igjen på en to tre ved hjelp av undrene som moderne teknologi har gitt oss.

 27. Partsinnlegg : En god strekk på trikken er ikke verst, Vi kan ta en øl, Æsse og sove der. Funka fint i fjor. Husk all trekken på motorveien.Munchen er jo ikke Italia Mink !

 28. Fett nok Molly!
  Skal kjøre Triumphen til hytten i fra 2. juli, så hvis det skal bli noe på meg må det bli så tidlig som mulig.
  God tur til italy mink, kommer av toget frisk og uthvilt mens du er opptatt med å grave frem trynet av smashet hestebrems og toxic waste… Reschpect!

  B

 29. Bimotaen klarer 300+ til Italy!
  ..slipp SB6R ut av fergen i Danmark kl.07.00 …
  så blir det beachparty in Rimini på kveldingen..he he 😉
  Eg tar ikkje trikken !!!!

 30. Må ikke være vemmelig med toget Mink deWille. Første dag kommer en cirka til Hamburg. Så må en velge om en vil sove på hotell og bruke neste dag på å kjøre til Munchen eller om en bare vil ta inn på toget og våkne i Munchen. Da er det rett inn i Alpene. Men det er jo selvsagt ikke obligatorisk.

 31. Hallaisen CBRS :)

  Eg eg klar for det meste.. men WDW og Classic spa hadde vært et høydepunkt i 2012 !
  Eller syntes eg at vi burde ta turen til IOM-ManxGranPrix på høsten 2012!
  Og ikkje noe jævla tog.. det SKAL KRIGES og MINKES nedover hele europa..og hjem igjen !! Vi kan ikkje fremstå som noen jævla hardbarka mc vikinger fra norge og ankomme Italy i et LOKO-MOTIV !

  Mvh.Minky

 32. « We already have some ideas for the 10th anniversary, says organiser Christian Jupsin. We hope to welcome the first stars of Superbike and plan to organise something in honour of Ducati. »

  More than 40.000 visitors came to the track of Spa-Francorchamps last weekend and we’re convinced that there will be even more on the 29th, 30 of June and 1st of July 2012.

 33. Hei. Får jeg være med de store guttene :-), og det er noen fra trafikkpsykopat avdelingen i Bergen som stiller, så er jeg med hvis det passer med jobbturnusen min. Passer sannsynligvis best i Juni eller i slutten av Juli

  Mvh
  1098

Leave a Reply