Assen 2015

 

Avreise

salet-opp

Det er ettermidag torsdag 25.06.15 og to Apriliaer er lastet og klar for avgang til Risavika. Målet er MotoGP løpet på Assen. Etterhvert som årene går er det vanskelig å samle noe større gruppe for turer. Mange er opptatt og mange utvikler seg til å bli tuntusser som trives best i heimen. Denne gangen var vi bare to stykker som slet oss løs fra hverdagen for å reise og se hvordan de “store gutta” gjør det.

Fergen

kaien-ut-2

Vi var som vanlig svært tidlig ute til fergen til Danmark. Båten var ikke kommet engang. Vi var ivrig etter å komme oss av gårde, selv om dette er vanskelig å lese i ansiktene våre. Ombord venter nøtter og øl. Vi var ute og tok farvel med gamlelandet på akterdekket og det var som det pleide å være denne sommeren. Iskaldt.

Sykkel-spotting

kaien-ut

På kaien er det to sportsykler og mange andre interessante kontrapsjoner. Sportsyklene er nesten borte. HD, BMW og Triumph Tiger dominerer. Analysen av dette fenomenet overlater jeg til leseren.

E45

hotellrom

Turen nedover gikk fint, med to mindre unntak. En regnbyge som tvang på oss regnklærne en kort periode og et møte med politiet i Bremen. Hvordan dette gikk må du ta opp med de enkelte deltakerne på turen. Mye av dette er hemmeligstemplet og skal ikke komme offentligheten for øre. Dette er 80 mil med motorvei, så det er ikke så mye å berette utover dette. Når vi vel kom frem bodde vi staselig på Hotel Assen. Dette hotellet er det nærmeste store hotellet til banen og det var mye “teamfolk” som spankulerte rundt der.

Parkering

parkering

Det var mye motorsykkeltyver i området så hotellet hadde ordnet videoovervåket parkering på baksiden av hotellet. Dette var vi selvsagt mer en takknemlig for. Vi sov godt om natten.

Nicco Bakker

niccobakker

Dette smykket stod parkert i foajeen. Nicco Bakker Framebouw har laget rammen. Motoren er en Honda 250. Jeg synes den er fantastisk og ønsker meg en litt større utgave med 1100 kubikks Rotax V60 motor. Hvis folk kan bygge seg en chopper, måtte det jo gå fint.

På lette ben.

park

Vi spaserte til banen gjennom en park. Dette tok cirka en time. De i resepsjonen mente det var altfor laaaaaaangt, men for en nordmann med lange bein er det ingenting. Deilig å gå litt etter å ha sittet på sykkelen en hel dag.

Campingen

sodoma-gomorra

Tilreisende hadde opprettet en lokal utgave av Sodoma og Gomorra på de tilstøtende campingplassene. Dette så bare helt for jævlig ut og hva fanden det har med motorsykkel racing å gjøre er meg et mysterium. Å være bæsjings og rulle seg rundt i dritten ved siden av et bål, mens trekkspillmusikken står og vrenger i bakgrunnen, kan en gjøre hvor som helst.

97.000

myefolk

97.000 tilskuere. Det blir noen mennesker det. Tilskuertallet går opp og ned sammen med resultatene til Valentino Rossi sies det. Denne helgen fikk jo tilskuerne valuta for pengene. Mange så litt skral ut. Vekten tynget. Lungene slarket. Håret drysset. For mye mat, røyk og drikke.

Hovedtribunen

starten

Vel på plass på hovedtribunen var vi klar for start i den store klassen. Vi så de andre løpene også, men de har vi ikke investert like mye i. Noen vant her også, men for oss var det oppvarming. Spenningen henger i luften med Rossi i “pole”, sammen med Aleix Espargaro og Marquez på første rekke.

Rossi & Marquez

loepet

I løpet var det disse to det handlet om. Rossi og Marquez satt opp et tempo fra start som de andre ikke hadde noe svar til. Selv Lorenzo og Iannones superraske Ducati ble hengende etter. Rossi ledet mesteparten av løpet, men Marquez var oppe å ledet en stund før Rossi tok over igjen. Sånn var stillingen helt til siste sving.

Sandfellen

podiet

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sett Marquez har kjørt på med-konkurrentene sine og tatt seieren i de siste svingene, men denne gangen møtte han en som er bedre forberedt enn de fleste. Kanskje hadde Rossi kalkulert dette, kanskje bare ble det slik. Når Marquez kjørte programmessig rett i siden på Rossi, skvatt Rossi på full gass over sandfellen og i mål. Utfallet ble slik.

Kolding

jensens-mc

Vi overnattet i Kolding på vei hjem. Der gikk vi på Rafaels Pizzeria og spiste og drakk. Det synes vi virkelig at du også skal unne deg. De er fantastisk. Vi kjørte innom Jensen MC som skal være den største i Danmark. Her var det mye og se.

Håkon & Guri

lunsj-loegstoer

Etter dette stoppet trykket vi på “svingete veier” på GPSene og tok den lange veien til Hirsthals. Lunsj hadde vi i Løgstør. Siste stopp hadde vi på restaurant i Hirtshals hvor Håkon og Guri dukket opp.

Rydde & Vaske

vasket

Alt må vaskes og gies service med det samme jeg kommer hjem. Sånn er det bare. Det er en del av turen. Glede seg. Planlegge. Pakke. Kjøre. Rydde og vaske. Begynne å tenke på neste tur. Jeg tror det må bli Italia. Jeg tror vi må bo ved Como-sjøen og dra til banen og tilbake på løpsdagen. Men hvordan komme seg til Munchen uten at dekkene blir flate?

2 thoughts on “Assen 2015

Leave a Reply