Hjulet

hjul0

Det var her det begynte. Arbeidstøyet kom ut av sekken og inn i hjulet etter en dugnad på Elgane Motocrossbane.

11895083_10204745546825975_5399181121087600095_o

Alle disse fjellovergangene med alle disse telehivene kan også ha gjort sitt. Nå går det ikke an å overse det. FPS bakhjulet hadde kraftig kast. Heldigvis hadde Per Katzenmeier et pensjonert hjul fra Pantha-raceren sin.

rasteplass

Etter halvparten av fjellovergangene var jeg på plass i Nesbyen. Even Knapstad arrangerer treff i hagen sin. Det var veldig kjekt.

hjul1

Hjulet så fint ut, men fremhjulet var nylakkert Chrysler Inca Gold. Det var bare å sette igang.

hjul2

Her er hjulet smørt inn med samme stoff som de bruker for å få malingen av helikoptre. Spiser maling, men ikke aluminium. Regner med to behandlinger med høytrykkspyling mellom. Neste stopp er å få Holen Lakkering til å legge på litt farge.

20150902_183324

Nå er det helt reint og blir levert til lakkering.

bytte-hjul

Holen Lakkering hadde fargekoden, men ville se det gamle hjulet. Da har jeg hatt en tur til Nærbø for å hente det nye hjulet. En tur til Orre for å lakkere det. En tur til Bryne for å levere det gamle hjulet (Holen har flyttet). Da må jeg til Bryne for å hente det igjen. Hvis jeg vil montere lagre, drev og bremseskive i egen mc-bod må jeg til Bryne igjen for å få på dekk og balansere. Puuuhhh ….

hjul2-lakkert

Da er hjulet lakkert og lagrene er kommet i. Nå gjenstår dekk.

dekk

Dekk er på. Takk til Motorcenteret Bryne.

dekk-montert

Hjulet er kommet på.

dekk-gammelt-nytt

Etter mye kjøring, utlegg og skruing er vi tilbake igjen til start. Gammelt skjeivt bakhjul i bakgrunnen. Nytt beint bakhjul på sykkelen. Klar for nye turer.