Misano SBK 2010

Sagaen begynner i Bergen. Her ser vi Ragnar og Hans Petter gjøre de siste forberedelsene før de kjører til Stavanger. Solen skinner.

Ragnar og Hans Petter kom kjørende ned fra Bergen og møtte meg og Sven Tore på tunet mitt lørdag 19. juni. Det var kaldt og forblåst men tørt når vi kjørte til Risavika og danskebåten. Båten var forsinket pga. uvær. Vi ordnet det slik ombord at vi svinget i stangen, synkront med båtens bevegelser og dermed var alt OK. Dagen etter, i Danmark, begynte det å regne og det fortsatte til Hamburg.

Vi venter på biltoget i et regntungt Hamburg Ragnar fant den bortgjemte togstasjonen på første forsøk og imponerte oss andre dypt.

Kupeen på biltoget var litt utenom det vanlige. Når du hang inn en skinndress var det fullt. Da skulle regntøyet, bagasjen og kroppene våre inn etterpå.

Regnet fortsatte når vi kom av biltoget i Munchen. Det forble vått helt til vi kom over alpene faktisk. 8 grader var det også. Sykt egentlig, midt på sommeren.

Vi spiser lunsj i nærheten av Innsbruck. Det er åtte grader og regne siler. Vi lurer på om vi har fornærmet gudene på Olympen.

Når vi kom over alpene og inn i Brenner-passet på italiensk side kom sommeren. På turen til Bologna ble det tørrere og varmere i kjøredressen for hver tilbakelagt mil.

I syvtiden om kvelden var vi på plass på hotell Borgo noen minutters gange fra Ducati-fabrikken. Om kvelden var det første solide omgang med pizza, pasta og rødvin. Salige lykke.

Vi hadde tid til en tur til Bologna sentrum også. Borgo betyr forsted og Ducati ligger i Panigale.

På veien til Ducati-fabrikken passerte vi en underavdeling av Ducati, nemlig Ducati-Energia. Det var de som produserte regulatorene som røk på alle italienske sykler på 80 og 90-tallet. Ragnar som solgte sykler på denne tiden måtte skaffe nye til frustrerte kunder. Derav harmdirringen.

15 minutter gange så stod vi utenfor drømmefabrikken. Her inne lages 1198 S. Her utvikles Stoners Desmosedici og Haga sin Superbike.

Før vi ble vist rundt på Ducati-fabrikken, hvor vi ikke fikk fotografere, fikk vi forfriskninger i den overkule Ducati-cafeen. Nice.

Hailwood er konge. Biken hans også. Han bak er bare full av jug. På en annen side så har han en kamskafter så går.

Vi digget Marco Lucchinelli. Vi digget Ducati 750 F1. Jeg så den når den var helt ny på messe i Oslo. Jeg kunne ikke skaffe 75000,- i 1986. Snufs.

Sven Tore kneler foran rekken av MotoGP-sykler. “Da e’ råååååtttt”!

Rett over veien for Ducati-fabrikken ligger “den store” Ducati-butikken hvor de har alt de lager. Ducatistene må innom her for å kjøpe sånt som “ingen” andre har. Jeg kjøpte jakke og hjelm sist gang, men nøyde meg med en genser denne gangen.

Samme sted som Ducati-butikken ligger en gigantisk utstyrsbutikk. Kjør ned i filler og dress deg opp. De hadde også denne utstillingen av dresser som var brukt av heltene våre. De så svært små ut for oss nordboere. Svært små.

På veien fra Bologna til Riccione og hotellet kjørte vi oss bort. Adressen fra booking.com var ikke korrekt. Vi tørket ut og ble sinte i sommerheten. Google Maps reddet oss.

Hotellet lå i Riccone i området rundt Rimini. Vi slet litt med å finne det, men vi bodde royalt når vi hadde installert oss. Rommet var en liten penthouse leilighet med stor altan. Etter dagens dont satt vi der med “murere” og hygget oss. Birra Moretti og Nastro Azzurro gled fint ned.

Utstyret vårt holdt fint på turen. Apriliaen til Sven Tore var moden for service, men fikk klare seg med et oljeskift hos nærmeste Aprilia-forhandler. Vi ser litt skeptisk ut Ragnar og jeg, men det er bare fordi vi ikke får denne herlige Moto Guzzi 1100 Sport Corsaen med oss hjem.

Oppildnet av Ducati-besøket dro vi til Pesaro hvor vi visste at Benelli-fabrikken ligger. Ragnar knakket på døren og etter lenge og vel kom Dai Wei (Kina) og hentet oss for en full omvisning på fabrikken.

Det er ikke alles forestilling om ferie å dra på bedriftsbesøk, men vi er lykkelige.

Ragnar studerer kanskje verdens tøffeste motortype. Triplene. Dette er Benellis siste utgave av sorten, R 160. 1130 ccm, 155 bhp.

Bak meg henger en nesten ferdig Benelli TnT 1130 R160. Bak den igjen Ragnar med storpornosmilet på.

Vi var heldig med ordensmakten på turen. Eneste møte var når vi spiste lunsj i Pesaro. Jeg og Ragnar hadde parkert foran “suren” sin garage. Han ringte snuten.

På veien hjem fra Pesaro til Riccione fulgte vi kysten. Jeg fikk lyst til å fortsette på denne veien til jeg døde av alderdomssvakhet. Nå drømmer jeg om å kjøre Motogiro d’Italia på den gamle Ducatien min, slik at jeg får kjørt mer i Italia.

Som allerede nevnt så liker vi bedriftsbesøk. Bimota ligger utenfor Rimini akkurat som hotellet vårt, så vi la trøstig i vei for å finne det. Denne gangen var det jeg som fant frem først, til alles store overraskelse. Igjen var det Ragnar som banket på døren og igjen slapp de han inn når han sa at vi var fire motorsyklister som hadde kjørt ned fra Norge.

Alessandro Mazzacano hadde desverre ikke tid til å gi oss noe særlig med omvisning, men når han først kom i gang var han ikke til å stoppe. Jeg liker å tro at vår kunnskap om Bimota var med å holde han gående. Vi var der lenge og vi storkoste oss.

Vi fikk full gjennomgang av produksjonen. Her bygger hver mann sin sykkel. Her er det ikke tidfestet hvor lang tid ting skal ta. Her bygges det bare vidunderlige sykler for hånd. Disse menneskene har det bedre på jobb enn jeg. 100 ganger bedre.

Rosinen i pølsen hos Bimota. Ikke noe hemmeligholdelse her i gården. Rett inn i race-avdelingen for gjennomgang av den nye Bimota-raceren som går i den nye Moto2 klassen i GP sirkuset. En nydelig liten 600 som kanskje kommer som veisykkel også i følge Alessandro.

Vi fikk oss en tur til San Marino, men det ble ikke så mye sightseeing i skinndress. God lunsj fikk vi iallefall og “gelato” til dessert.

Skikkelig sommer i Italia så vi måtte legge til side ønsket om posering ute på banen. En liten sekk med vann var det eneste vi orket å dra på. Her sitter vi i skyggen å venter på taxi. Taxisjåførene ble i merkbart bedre humør når vi ramset opp navnet på alle italienske racerførererne vi kunne navnet på.

Vi hadde “Paddock” billetter og med disse kunne vi reke litt rundt og finne noe for enhver. Først ut er Hans Petter på den nye BMW RR1000S. Jeg synes det ser ut som han sitter godt.

Det kan se ut som om Sven Tore er klar for innbytte.

Ragnar må i “Krek og Banditt Banken” for et ågerlån

Hvis jeg trener 8 dager i uken og spiser 100 tonn kosttilskudd, samt kjører trynet fullt i Botox, får jeg et plass i et satelitteam da? Neppe. Checa derimot har plass.

Så fint var det hele tiden.

Nori Haga glir forbi på sin Xerox Ducati 1198 og vinker kongelig til folket i grasbakken. Ikke den mest minneverdige helgen for Ducati i superbikes historie.

Max Biaggi derimot fikk ta trappene opp to ganger denne helgen for å ta i mot det gjeveste trofeet for seg selv og Aprilia. En OK helg i italienernes øyne vil jeg tro, selv om Biaggi ikke er så populær i Italia.

Etterpå satt de å skrøt av seg sjøl. Så kastet de litt knepukker og hansker til folket og så gikk de.

Alle gode ting kommer til en ende. Apriliaen er spent fast på biltoget igjen retning nordover.

Hans Petter var ikke like feig som oss. Han hev seg på Laverdaen og børnet gjennom alpene og Tyskland hjem. Det ser ut som om han fikk med seg noen fine pass. Alle kom trygt tilbake på eget tun, mange minner rikere.

Planen
Lørdag 19.06.10 kl. 21.00 – 09.00 Stavanger – Hirtshals Ferge m/fyring
Søndag 20.06.10 kl. 09.00 – 21.13 Hirtshals – Hamburg Kjøring til biltog.
Søndag 20.06.10 kl. 21.13 – 07.26 Hamburg – Munchen Biltog
Mandag 21.06.10 kl. 07.26 – 21.00 Munchen – Bologna Alpene
Tirsdag 22.06.10 kl. 07.30 – 07.30 Bologna Ducati-fabrikken
Onsdag 23.06.10 kl. 12.00 – 15.30 Bologna – San Marino Transport
Torsdag 24.06.10 kl. 10.00 – 19.30 Utflukt 1 (Benelli) Tur
Fredag 25.06.10 kl. 10.00 – 19.30 Utflukt 2 (Bimota) Tur
Lørdag 26.06.10 Misano Utflukt Rimini
Søndag 27.06.10 Misano Løpet m/fyring
Mandag 28.06.10 kl.12.00 – 15.00 San Marino – Verona Til Biltoget
Mandag 28.06.10 kl.16.38 – 09.35 Verona – Hamburg Biltog
Tirsdag 29.06.10 kl. 10.00 – 15.00 Hamburg – Hirtshals Transportetappe
Tirsdag 29.06.10 kl. 20.45 –24.00 Hirtshals – Krisiandsand Ferge
Onsdag 30.06.10 kl. 10.00 – 14.00 Kristiandsand – Hjem Kjøring

One thought on “Misano SBK 2010

Leave a Reply