Ducatien 2020

Jeg har en gammel Ducati som jeg ble lurt til å kjøpe av den gamle italienskmotorsykkelpusheren i Bergen Ragnar Skille Olsen. Han skulle selge noe annet lort og den forrige eieren måtte bli kvitt denne. Jeg kjøpte den og tok den med ut i “Blomen” og satte den i stand. “Pianoet” som den ble hetende var å se titt og ofte og var til og med fineste europeiske sykkel på vårmønstringen i 1998. Så begynte alle med racing og jeg trodde jeg kunne bli med med denne gamle Duccen. Det var feil. Overhaling og trimming kostet det hvite ut av øye og driten gikk i luften med det samme den ble tatt i bruk. Nå var den rød med SS hekk og kåpe. På ett eller annet tidspunkt ble det saget hull i kåpen til lykt og sykkelen havnet tilbake på veien. Den var helt umulig å starte, så en stabel til med gryn ble brukt til “avtrimmet” slik at det var mulig å bruke den. Nå var den på veien i mange år og vant enda en pris eller to. Nå er vi i gang med tredje runde. Hva det blir til gjenstår å se. Tenninganlegget gikk i stykker så nå skal den få nytt og når alt er av skal svinghjulet på igjen. Håpet er trygg god start og tomgang. for-vi-garr-igang

Trinn en er å få den på benken. Her er det mulig å se aluminiumstanken som skal erstatte glassfibertanken som står på.

pa-benken

Her er vi klar til å begynne å skru.

klar-skru

Etter en kort og brutal kamp er clutchen ute og primærtannhjulet terset av veien.

tom-clutch

Nå er det bare å putte primærtannhjulet og svinghjulet i steikeovnen og de to lokaliseringspinnene i frysen så er det klart for montering. Nytt tenningsanlegg og det som skal til fo å få alt sammen igjen på en god måte er bestilt. Nå venter vi.

svinghjul

Da er det rakskårne primærdrevet forenet med svinghjulet. Alle gjenger og flater er rengjort og den nye tenningen er på vei.

Pickup Date: 2020-05-28 14:56:10

Description: Motorcycle spare parts
Ship From:
DUCATI-APRILIA-KAEMNA
Ship To:
CARL ERIK LUNDE

svinghjul-2

Tenningen er kommet, men jeg får ikke montert den før bolten til svinghjulet og låseskivene kommer fra Nederland. Clutchen er rengjort og deglassert. Nå er det langhelg på hytten. Jeg tar med Dorsoduroen og tråsykkelen pluss vin, bøker og aviser. Det skal være fint hele pinsehelgen.

ny-tenning-clutch

Da er resten av delene kommet. Svinghjulet med tenningshjul er på plass. Clutchen er stelt og nå er det bare 450 clutch-fjærer i den og den er justert. Girmekanismen er justert og stangen som går inn til girsjalteren er filt pusset og stelt. Tenningen er montert i dekselet og nå må det skaffes noe som kan avgjøre når den vertikale er ved TDC slik at tenningshjulet kan komme i riktig posisjon. Ny bakskjerm er mattet og klar for grunning.

mekk